Hva skjer i Cochleaklubben?

Her vil vi legge ut aktuelle arrangmenter og begivenheter som arrangeres av eller støttes av Cochleaklubben.

Sommertreffet 2015

Årets sommertreff blir holdt fredag 26. juni til søndag 28. juniMerket (samme sted som i 2013).

Les mer om treffet her.

Likemannstreff

En av våre viktigste oppgaver er å drive likemannsarbeid. Det vil si at familier i samme situasjon skal får mulighet til å møte og samtale med andre i samme situasjon. Det er ikke alltid like enkelt og noen ganger strekker ikke økonomi og ressurser til. Cochleaklubben mottar støtte fra det offentlige som vi fordeler ut til medlemmer på bakgrunn av søknader. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å søke likemannsmidler uansett hvor i landet dere bor. Likemannstreff kan være alt fra treff i private hjem til små og store treff med faglig program med barnevakter.

Barn med ci finnes over hele landet. Ofte er det ikke like enkelt å arrangere noe lokalt enten grunnet mangel på tid eller ressurser. Vi ønsker ikke at økonomiske ressureser skal være et hinder for lokale treff. Derfor har alle medlemmer i Cochleaklubben mulighet til å søke støtte til likemannsarbeid. Dette kan være alt fra 2 familier som møtes hjemme til større treff som innbærer innleid personell og lokaler osv. Vi ønsker at flere benytter seg denne muligheten da vi har midlene tilgjengelig.

Eksempel på treff i Bergen:
Noen familier gikk sammen for at så mange som mulig i distriktet skulle møtes. Det ble invitert en voksen ci-bruker som fortalte sin historie. De som spesielt hadde utbytte av dette var familier og venner som endelig kunne se at dette fungerer jo bra. Barna lekte sammen med innleide barnevakter og deltakelsen var stor med rundt 50 voksne. Det var leid lokaler hos Statped Vest og enkel servering med kaffe og kaker ble ordnet.

Eksempel på treff i Oslo:
Treff i Oslo med 6 familier og de inviterte en ressursperson for å snakke om rehabelitering av barn med ci etter operasjon. Her var det barnevakter og servering.

Styret synes dette er et fantastiske initiativ og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.

Søk om midler til likemannstreff med følgende søknadsskjema:
Klikk her for en demo
Klikk her for skjema i pdf
Klikk her for skjema i Excel

Søknaden sendes til post@cochleaklubben.no.